11.39 I AM HAPPY, SO HAPPY

Jag är nog den lyckligaste just nu. Allt är så bra, allt kommer att bli så bra och det kommer även att vara toppen om exakt ett år. JAG ÄR DEN LYCKLIGASTE. <3

PUSS

18.23 VISA please

MITT VISUM ÄR HÄMTAT. NU VÄNTAS BARA DEN 5 JULI OCH JAG ÄR I USA

14.43 Allt är klart inför USA!

Hej! Jag ligger fortfarande i sängen, men jag ska gå upp nu. Jag måste måste måste måste fixa min packning. Jag fick mitt internatinella körkort idag. Nu gäller det ett år. Jag får väl se, får väl köra utan det den sista tiden för det utfärdades 21/6 2010...

Fick också ett papper om att mitt visum har kommit, så jag ska gå ner och hämta ut det nu. Ska äta, packa och piggna till lite först. Jag är seg i kroppen. Håll hårt i passet nu. =)

12.25 Tittar på tv

Jag vill inget annat att åka just nu, så känns det nu. Jag vill åka och jag vill komma tillbaka. Jag tror VERKLIGEN att jag kommer få ett toppen år i USA. Jag har förbrett mig på det här i 5 månader nu. Jag är redo!



Jag hoppas på att kunna fixa till bloggen lite extra i USA. Jag ska även ta itu och fixa massor av andra saker så som Skype, mic och annat. Packningen är ett måste nu känner jag. Jag ska testa vakumpåsar till mitt bagage. Jag tror det kommer fungera toppen. Ett TSA-lås måste fixas också.



Jag hoppas att det funkar!


11.22 Frukost

Hej!
Jag har äntligen fixat mitt visum på ambassaden, det känns så otroligt skönt. Jag och Johan hade det jättetrelivgt, vi åkte sightseeing båt kring Stockholm. Roligt att verkligen se staden, vilket har inte har gjort innan. Det var kul att det var superfint väder också. Tack igen J! =)

Ja, nu ska jag ta det lite lugnt. Jag känner att jag måste få varva ner lite för allt går med ett väldigt tempo. Jag ska titta över min packning lite och ev tvätta en maskin tvätt. I eftermiddag hoppas jag på att få träffa Mathilda och ikväll blir det spelkväll med Ditte, Adna och Karin och ev utgång, (i så fall, sista utgången i Göteborg på ett år!)

Nu måste jag göra något, fast något stillsamt. Jag träffade en trevlig tjej på ambasaden, hon ska plugga i Californien. Jag är sugen på att besöka Cali one day. =)


15.28 KLIPPT MIG =)




10.20 Klart jag är nervös, men jag är stabil

Hej! Jag tänkte lite på det här med nervositet, självklart blir jag nervös när jag ska göra saker. Men jag ska inte säga att det går till en överdrift som det lätt tenderar att göra för många. Jag brukar även utnyttja min nervositet till någonting positivt och får istället en kick.

Jag vet inte hur det fungerar för er, men det är inte mycket som gör mig nervös, kanske på gott och ont. Jag är inte den person som skäms så mycket heller, även det på gott och ont. Jo, jag skäms när människor inte använder sig av socialt bettende, då kan jag skämas, men att jag skulle råka säga fel eller ramla etc, då skulle jag bara gapsratta. Jag säger JÄMT (nästan) fel och mina vänner är så vana. De har nästan slutat bry sig för det händer så ofta. RIGHT?

Jag ska träffa min värdfamilj i Stockholm på söndag. Självklart tror jag att jag kommer bli lite nervös och det kommer vara lite pirrigt, men det har inte kommit ännu. Jag säger till när de kommer, OM det ens gör det.

Puss&Kram


00.47 Mina kommande 14 dagar

Det här menar jag med att jag inte har många dagar kvar i Göteborg <3... Men man får ta de dagarna man har

MÅNDAG 21: 
TISDAG 22: STOCKHOLM
ONSDAG 23: STOCKHOLM
TORDAG 24:
FREDAG 25: HALMSTAD
LÖRDAG 26: HALMSTAD
SÖNDAG 27: STOCKHOLM

MÅNDAG 28: STOCKHOLM
TISDAG 29:
ONSDAG 30: BRYSSEL
TORSDAG 1: BRYSSEL
FREDAG 2: BRYSSEL
LÖRDAG 3: BRYSSEL
SÖNDAG 4: BRYSSEL (kommer i för sig hem 09.00 på morgonen vilket är väldigt skönt för då jag umgås med nära&kära!

MÅNDAG 5: JAG ÅKER TILL USA! Planet går vid 12.10!

00.42 Ta vara på tiden.

Hej! Det är ganska sent men jag kände ändå att jag var tvungen att skriva av mig. Jag satt och spelade lite kort med syster&bror förut. Tänk att jag ska lämna dem! Min fina småsyskon. haha, Jonathan 14 år och Elin 17 år. Kanske inte så små men de kommer alltid vara MINA småisar...

Jag tog studenten 26 maj, vilket på lördag blir en månad sedan. Det var då jag "kom" på att jag verkligen skulle åka. Studenten var det bästa och jag tyckte det var jätteskönt att ta den. Efter studenten hände något, jag blev plötsligt väldigt rastlös och kände att jag hela tiden "borde" göra någonting. Det var både på gott och på ont. Jag är oroligt rastlös av mig nu för tiden. Jag vill hinna med så mycket som möjligt på dagarna. Ibland blir det nog lite för mycket kanske. Jag ångrar nu i efterhand att jag inte tänkte lite tidigare på att nyttja dagarna, inte för att jag kunde göra så mycket annorlunda men nu känns det tugnt.

Idag är det två veckor kvar tills jag åker. Eftersom jag ska åka iväg så pass mycket känner jag mig sjukt stressad, vet inte varför. Jag har egentligen inte så mycket att göra mer än att vänta och packa lite. men men, stressen finns där ändå. Jag råder alla au pairer att verkligen ta vara på dagarna ni har i Sverige. Jag vet själv inte var jag befinner mig om ett år, jo i USA förmodligen. Men jag vet inte om jag kommer hem det året, jag vet heller inte om jag planerear på att flytta för att börja plugga, eller om jag väljer att plugga i Göteborg. Därför "känns" de där dagarna hemma extra mycket. Jag vet inte när jag är här igen!

Men allt kommer att blir så bra. Jag fick reda på att Ditte kommer och besöker mig i Boston när hon semestrar i USA. Hur underbart roligt är inte det? SJUKT ROLIGT! Gud, jag längtar. Hon kommer kring min födelsedag också, så super!

Jag har packat mycket idag med, jag vet på ett ungefär vad jag ska ha med mig. Imorgon väntas några rundor till källaren och jag måste även till stan för att fixa ett "personbevis 120". Jag hade fixat ett men smart som jag är så är det borta. Jag har troligen slängt det, tur att det går att fixa ett nytt på så kort tid i alla fall. Frimärken måste jag köpa också. (frimärken för 65 kronor låter så roligt tycker jag!) Det blir en promenad imorgon då posten och stan inte ligger åt samma håll. Jag ska även till Biltema för att köpa ett resebackgammon! =) MAN MÅSTE JU BARA ÄLSKA DET!
Vad mer ska jag hitta på? Lite pengaöverföring och lite småpackning inför Stockholm väntas. Vi tar tåget 06.00 på tisdag. Hoppas jag vaknar och befinner mig på centralen då.

Något mer? Nej, inte just nu. Lova att ta vara på tiden. Man glömmer lätt det och inser det inte förrän det är "för sent"...

18.53 Do or die...

Hej! Varit i underbara Göteborg centrum och suttit och fikar med några vänner. Först vart de brunch på Cappuccino och därefter ett annat cafe som jag inte minns vad de heter. Mysigt var det i alla fall.

Nu tänkte jag sätta igång med ytterligare lite packning. Papprerna till ambassaden måste jag fixa också. Det är inte så roligt, men nu måste det göras. Jag har skjutit upp det lite för länge nu...

Gud, jag är fortfarande förkyld. Pusspuss

01.01 JAG ÄR KÄR



Jag kommer förevigt vara kär och äga ett par sådana för alltid. Undra hur många det blir? Hur gammal planerar jag att bli? Jag älskar mina converse. Jag ska köpa massor i USA. <3

00.56 Det är 15 dagar kvar

Just nu ligger jag i sängen. Jag har packat kläder inför resan. Eftersom jag ska åka bort massor av dagar innan jag åker är det skönt att packa tidigt och ha koll på läget. Men packningen gjorde även att jag fick en konstig känsla i kroppen, att jag verkligen ska åka. Jag ligger just nu och skakar. Jag förstår men ändå inte!

Det är helt sjukt. Jag undrar hur jag kommer känna om två veckor..?

Som sagt, jag är helt överlycklig över att jag ska åka. Visst, det kommer bli tufft men jag kommer komma tillbaka. Så enkelt är det bara och allt kommer gå så hilma fort tror jag.

Imorgon blir det brunch med Adna och Karin. (Mina brunchvänner, haha!) Sedan ska jag hinna med en fika med underbara big D (Ditte) också. Klippning var det också, hoppas jag. 12 cm ska jag ta av, at least!

Jag ska nu sätta mig och kolla på lite kontaktkort, för jag behöver ett svenskt i USA nämligen... Vissa hat roligt, andra inte! Men lördagskvällen har varit go eftersom jag är förkyld, vilket jag inte har råd med just nu.. (Syftar på tiden, för er som inte fattade det)...

Puss&kram

12.34 Jag vill en jävligt massa saker, men allt kunde man ju inte få...(I alla fall inte just nu!)

Hela USA-resan gör mig förvirrad och vilsen. Jag vet inte vad som kommer att hända, det är så sjukt skön och vidrig känsla på samma gång. Fram till nu har jag vetat om det mesta som händer, men efter studenten står man helt enkelt på egna ben. Ja, det är verkligen så!

Skönaste känslan är att kunna bestämma själv vad som händer. Inte för att jag har haft någon som bestämt över mig förut men du har varit så bunden eftersom du går i skolan etc. Självklart har jag ett arbete att sköta i USA, men allt är ju så nytt så jag tror inte ritkigt att man kommer känna sig bunden på det sättet. Jag längtar jättemycket.

Men samtidigt längtar jag också till jag kommer hem igen. Inte att jag inte vill åka utan snarare att jag vet att jag kommer få det så roligt hemma igen efter ett år i USA. Jag kommer inse att mina vänner är det bästa som finnas och min bror kommer att vara huvudet längre än mig. Min syster kommer vara min ögonsten och hon kommer alltid att göra mig både arg och glad på samma gång. Jonathan kommer säkert ha börjat gymma och bygga muskler.

Mamma har pratat om att de ska komma över, tänk vad roligt om de skulle kunna ske. Jag måste ju då komma på någonting roligt att göra, en riktig överraskning. Jag hoppas hoppas.

Jag har funderat på hur själva hemlängtan kommer att vara. Jag tror jag kommer sakna alla på olika sätt. Vissa behöver man inte närheten och närvaron med så det kommer säkert fungera utmörkt medan man kommer sakna andra mer fysiskt. Jag hoppas kunna hålla kontakten med många via Facebook och skype. Mail kommer det bli i massor.

Jag hoppas att alla kan hjälpas åt att höra av sig. Jag tycker inte att jag är den enda so borde utan man är faktiskst "två att dansa tango" annars tror jag det är lätt att man tröttnar. OCH JA, det är den tuffa sanningen, men om inte två kämpar för en kontakt så är det tack&hej. Jag är ledsen men så är det nog tyvärr. Inte för att jag tror att det överhuvudtaget kommer att hända mig men man måste och vara medveten om att det kan hända.

Livet är inte en dans på rosor. (Ibland önskar jag att det kunde vara det)

Just nu vill jag ha min USAresa, jag vill ha mina vänner, min familj, mitt Göteborg, börja plugga på Universitetet och jag vill dessutom en jävligt massa andra saker. Men man kna ju inte få allt!

 

Hemma hos Johanna i Göteborg. Utekväll blev det. Jo, jag hittade lite bilder på Johannas dator som jag inte visste fanns. Hur kul som helst även om jag var nära att klicka på DELETE på vissa så var jag snäll och lät bli... (får bli en annan gång)

17.17 Önska dig något!

Hej! Idag känns allt väldigt mycket bättre. Det gäller att gå distans till saker och ting. Just nu befinner jag mig i Bryssel hos Johanna. Jag har kollat en del på fotbollen, mycket intressant. Jag har även fått mina flygtider till USA. Jag åker ju som sagt den 5 juli och jag åker kl 12.10. Är inte det ganska sent att åka? Jag trodde att jag skulle åka klockan 7 på morgonen. Men tur för mig, får då kan jag umgås och mysa lite extra med mina nära och kära. Mig gör inget att åka på dagen.

Så vad händer nu? Ja, jag kommer hem på fredag. Eller snarare jag åker till Stockholm och sedan hem. Jag vet att det är många tjejer som ska till USA som befinner sig i Stockholm på fredag. (CC har väl antagligen fixat ihop ett gäng som ska fixa sina VISA tillsammans). Själv ska jag fixa det den 22:e. Kunde ju inte fixat det nu i måndags eftersom jag behövde mitt pass för att komma hit!

Undra hur mycket folk det kommer vara i Stockholm nu på fredag med tanke på att Viktoria gifter sig på lördag. Visst tycker jag att det är roligt att de ska gifta sig, men det ska också bli skönt att det sedan är över. Alla omslag, alla rubriker som egetnligen överhuvudtaget inte säger någonting. Gud, man kan förstora upp saker till jag vet inte hur stort!

Det ska bli kul att åka till Stockholm den 22:e. Det blir Quality Hotel Globe. Hoppas de har pannkakor där, de måste ha pannkakor där! Annars vet jag inte vad jag gör.. (Jag har ett VAD att vinna, hoppas hoppas hoppas)... Ett vad har jag dock redan vunnit. Johan, det kommer att komma ett studiebidrag den 30 juni 2010! Jag lovar! Det är jag glad för! Jag behöver alla pengar jag kan få!

Nu tror jag att fotbollen är i gång igen. Jag kollar lite då och då. 90 minuter är lite för långt! Hungrig är jag också, dags att ta något att äta.

Puss&Kram

23.18 Att leva i förnekelse

Jag tror jag har kommit in i en fas där jag lever i förnekelse. Jo, visst ska jag åka. Men istället för att tänka på det så är jag aldrig sysslolös. Jag ser till att jag hela tiden har något att göra, något att tänka på förutom att jag ska åka. Jag träffar mina vänner hela tiden, bara för att det sedan inte kommer vara en självklarhet.

Som sagt jag lever i en förnekelse och det är nog inte det bästa, men för mig finns inget annat just nu. Det är så det känns bäst för mig. Jag åker om 24 dagar, men jag förstår fortfarande inte att jag ska åka, det känns för overkligt!


17.46 Underbara vänner, varför lämnar jag er?

Det blev ingen packning, jag blir bara arg när jag tittar på resväskan...

Efter studenten har jag börjat känna mig så sjukt rastlös. Inte för att jag har tagit studenten, det var det bästa. Jag är inte stressad efter studenten, snarare rastlös och vill hinna med så mycket som möjligt innan jag åker. Jag ångrar inte att jag ska åka, men självklart känns det väldigt tugnt nu. Jag vill, men på ett sätt vill jag bara tillbringa hela sommaren här i Sverige med mina vänner. Men jag tror inte att det varit lättare att åka till hösten heller!

Jag kan blir lite arg eller snarare besviken när man det kommer upp... "Det är ju bara ett år" "Jaha, tänker jag, jo det är det. Det är ett år i USA men det är också ett år borta från alla mina underbara vänner" Jag skriver inte detta för att sköra utan jag förstår egentligen inte mitt beslut om att åka iväg ett år. Varför utsätter jag mig från att åka bort från de jag tycker om allra mest? Självklart kommer detta år vara väldit givande, jag kommer se så mycket nya saker, träffa många trevliga människor. Allting kommer säkert att vara toppen, men det är nu innan som det känns tungt. Det är nu när det verkligen börjar närma sig som JAG förstår vad jag ska göra. Jag vill självklart åka, jag läser många bloggar och tror verkligen att au pair-livet skulle vara toppen för mig.

Jag hoppas att jag klarar av hemlängtan och allt som kommer därtill. Jag hoppas på ett toppenår och får väl tänka positivt och tänka att detta år är ett av många som jag sedan kommer kunna dela med mig när jag kommer hem till mina underbara vänner igen. Just nu känns det tugnt, men det gäller bara att sätta foten på planet. Just nu är det bara att göra, finns inget annat. Jag ska inte tänka så mycket på det, utan snarare se det som någonting som jag måste göra. Då brukar det gå bra, eller ja, snarare brukar det bli mindre smärtsamt.

Och SO WHAT, om det blir för mycket hemlängtan åker jag hem igen. Jag skulle aldrig skämmas för att ge upp. Jag kommer i så fall hem till en mer än välkomnande familj och underbara vänner igen. Jag kommer bli så välkommen. Men det är ju inte det jag vill nu. Men jag vet att jag alltid kommer att vara välkommen hem...

MEN GID VAD JAG LÄNGTAR TILL USA. Önskar bara att jag hade väldigt många fler dagar här i Sverige med mina nära&kära. Gör jag fel som tycker så?

16.03 Packning på G

Dags att börja packa eftersom jag ska vara ute på vift mycket. Jag orkar/vill egetnligen inte men jag tror det börjar närma sig. De sista dagarna i Sverige vill inte jag tillänga åt att packa, NEJ TACK!

Jag hoppas på många fina soliga underbara HELT BÄSTA dagar i Sverige. Midsommar är så underbart!

13.08 Rätta valet?

Tiden tickar på! Ja, snart händer det nog mer här!

13.14 Snart picknick.<3

Idag är det en månad kvar till jag åker. Gud, med blandade känslor, jag är så glad glad glad. Jag vill göra detta, men sedan kommer det till mig att det är ett år!!? WHAT A FUCK? Jaja, det ordnar sig antar jag. Jag vill så väldigt mycket just nu...

21.10 Stockholm 22 juni

Dagarna bara tickar på och på. Jag är glad att jag ändå åker ganska tidigt på sommaren. Ju tidigare jag åker desto tidigare kommer jag hem. Ok, jag åker ju inte endast för att komma hem. Men självklart händer det att man slänger en tanke på hur nästa sommar ser ut, även om det är väldigt långt till dess.

Just nu försöker jag bara leva i nuet. Jag har bokat min visum tid (ÄNTLIGEN, gjorde jag det).. Vi åker upp den 22:e och jag har en tid kl 10.. Därefter är jag klar och sedan har vi hela dagen på oss och även nästa att umgås. Det blir tipp topp.

Jag kommer ju åka upp den 27:e också. Däremot är det lite dålig trafik på söndagsmorgonen så jag kommer ju inte att komma upp förrän 1 på dagen. Hoppas inte att familjen har någonting emot det, eller vänta, de kan de inte eftersom jag inte har komma tidigare. Jag hoppas inget ändras nu för jag har redan köpt biljetter. Även om inte biljetterna är jättedyra tycker jag inte det är roligt att köpa extra!

Tack och hej! Hoppas denna blogg blir lite mer givande när jag väl kommer till USA, vilket är ganska snart. Men jag har ingen lust att tänka på det nu. Just nu vill jag bara vara här och leva det nästkommande dagarna till fullo. Imorgon väntas Annas student. Måste hinna fixa någon blomma. =) Det kommer bli kanon!

Nu var det bara att ta tag i alla saker som måste fixas innan ambassaden. Jag är i och för sig nästan klar. Men jag måste fixa ett foto, imorgon kanske är en bra dag?

Puss <3


00.10 Jag andas och njuter

Hej! Hur är det med er? Jag har haft det för bra, jag har ju varit i Turkiet och även tagit studenten. Helt oförhlömligt! Men ja, tillbaka till verkligheten, jag åker snart. Först ska jag bara till Stockholm, Bryssel, Stockholm, Stockholm, Bryssel...! Helt underbart! Jo, det kommer bli hektiskt men sjukt roligt. Jag längtar så!
Jag har en månad kvar med alla underbaringar i Göteborg. Jag tar vara på varje sekund jag får nu.!

RSS 2.0