20.40 Hemma!

Hej! Jag har kommit hem, jag tar studenten på onsdag så det blir nog inte mycket tjat här. Dock efter det måste jag fixa massor av saker. Puss på er!

20.54 Har inte kommit längre, dock är visumansökan nästan klar

Hej! Ja, jag som skulle packa för att åka till Turkiet imorgon. Ja, så blev det med de. Just nu måste jag tittar på "Anna Anka söker assistent och jag måste skicka ett mail till Sandra och till Ida, eller måste och måste JAG VILL. Gud, när ska jag hinna packa? Imorgon bitti eller? Imorgon fyller Patrik år, jag, syster och bror är budna på tårta. =) Mums, men jag som egentligen inte borde äta några onyttigheter, ja vi får tänka på det en annan dag.

Har fått kontakt med en tjej som bor ganska nära mig i Boston, jag tror det kommer bli hur bra som helst. =) Det är ganska många tjejer som ska till Boston nu, väldigt roligt tycker jag. =) Även om inte alla bor så nära varandra så kan man ju mötas upp i City eller träffas på speciella helgdagar eller liknande. Jag är öppen för att förslag. Jag har ju även Sandra från Österrike som kommer bo jättenära mig.

Ida gav mig även mejlen till en tjej som jag just nu tänkte skriva ett mail till. Får nog också förklara att jag åker bort imrgon så att hon inte tror att jag inte vill prata med henne för att jag inte svarar på en vecka. =)

NU. TV3 play =)

18.44 VISUM papper var det JA.

Hej! Igår vad jag på balen, det är mycket roligt. Valands lokaler är så fina! Alla på balen var jättefina och det var roligt att se att många hade anstängt sig. =) Flugor på killar är riktigt snyggt. =)

Ja, nu måste jag sätta mig och ta tag i mina visumansökningar, jag har egentligen inte tid för det, men det måste göras. Det tar så lång tid (för mig i alla fall) och det blir fel och datorn krashar. Jag har försökt 3 gånger nu. Sedan såg jag ju att jag hade fått ett nytt mail från CC där det stod att visumhandlingarna hade ändrats sedan 1 maj. Mycket roligt, det var bara att börja om igen. Men jag klagar inte, jag har bara visumet kvar sedan när jag i USA.

Imorgon åker jag till Turkiet. =)

15.04 Caroline's moment <3



Jag har typ tagit STUDENTEN. Ikväll är det bal för Polhemsgymnasiet. På fredag drar vi i klassen till Turkiet och sedan den 26 smäller det. STUDENTEN. Idag lämnade jag in min sista inlämning. Det känns hur skönt som helst, villken lättnad! Ja, just nu lever jag livet. <3 "Drömmer om USA, jag vill egentligen typ åka imorgon, men jag ser ändå framemot en junimånad hemma i underbara GÖTEBORG. Så blir det självklart Stockholm två gånger och Bryssel två gånger. =) Ja, Jag ska gå och TAGGA TAGGA TAGGA nu.


11.42 Tillbaka till plugget. (Sista inlämningen innan studenten)

Jag är glad att jag inte är ute i matching längre, jag menar inget mot er som är det, för det måste ju man för att få åka. Men jag tyckte det var sjukt jobbigt och jag gick på helspänn hela tiden. Jag låg inte ute så länge, jag vet att jag fick min första match ca 3,5 - 1 månad efter att jag blivit antagen, men det var kring jul så jag hade lite överseende med att det inte hände så mycket. Jag kommer ihåg när jag såg mejlet, jag kollade mejlen precis innan jag skulle gå och lägga mig och det ska man egentligen inte göra, det slutade med att jag inte sov så mycket den natten. En rekomendation, kolla inte mailen innan du går och lägger dig om du vill sova!

Samtidigt som jag var lite i chocktillstånd eller hur jag nu ska förklara det så tog jag mig tiden och läste igenom familjen. De var väldigt formella och det sa inte "klick" direkt. Dessutom var det ju bara en matching, jag fick inte så mycket information och jag fick ju inte se deras ansökan och så.
Det var två föräldrar med två små tjejer, 5 år och 3 år tror jag. Jag blev lite förvånad för jag trodde inte att jag skulle få så små barn och visste inte om jag ville ha det heller. Jag behövde ju inte dirket oroa mig för de ringde inte och matchen var försvunnen efter några dagar. Jag hade hittat mamman på Facebook och gick in och tittade lite där. (Kanske inte så smart, men om det fanns något "skumt" så ville jag ju gärna veta de, jag tror ni hade gjort samma sak om ni fick chansen) Det var nog tur att jag inte valde den familjen heller för jag hade nog inte trivts där. Jag tror inte heller att de haft en au pair förut och det kan ju vara lite riskebalt.

Bara efter några dagar fick jag en ny match, jag kommer ihåg att jag läste mailet på en fredag och det kändes bättre nu (för nu hade det ju hänt två gånger). Jag hade mycket att tänka på den helgen men hade ändå i åtanke att de kanke ringer eftersom det är helg. Och jag hade rätt, familjen ringde mig, jag var inte hemma så det var min syster som svarade. Mamman i familjen skulle sedan ringa tillbaka lite senare då jag var hemma och allt var perfekt. Jag kan säga att jag blev lite chokad när hon pratade svenska. Så, ja, det här var min drömfamilj som jag kommer åka till den 5 juli.

De har två barn, kille 9 år och en tjej på 7,5 år. De är mycket trevliga och barnen är aktiva och det gillar jag. De har en hund som jag också ska ta hand om och detta kommer verkligen bli toppen.

00.13 Jag använder inte jeans

Hej! Ibland drömmer jag mig bort, försöker föreställa mig lite hur livet på andra sidan kommer se ut. Det är svårt men samtidigt så känns det som jag är förbredd på det mesta. Jag hoppas så inerligt att detta kommer bli bra och varje dag övertygar jag mig lite mer.. Jag vill verkligen uppleva au pair livet och jag tror att det passar mig väldigt bra. Jag längtar verkligen och ja, jag gör verkligen det.

Jag ska spendera sommaren där, gud vad skönt, jag hoppas ändå att folket i Sverige får en kanon sommar ändå. Jag tänkte ta och skicka ett mail till familjen nu efter att jag kommer hem från Turkiet, hoppas jag hinner då jag tar studenten 3 dagar senare. Mitt uppe i allt ståhej! Men jag gillar det!

Jag funderar på att lämna ganska mycket kläder hemma, jag vill inte ta med mig massa kläder och behöva slänga dem där? Undra om man byter klädstil där eller om man kör sitt race liksom. Jag tror inte jag kommer byta men man vet aldrig. Det vore lite konsigt om jag kom hem till Sverige igen och var värsta jeansmänniskan... (Jag använder inte jeans, har inte gjort de på de senaste två åren i alla fall)

19.39 Visum papper

Hej! Sitter och har precis börjat fylla i mina visumpapper inför Stockholm, inte särskilt roligt men det är bara att göra. Jag har inte bokat tid ännu, är det någon som vet om det är bättre att ta det tätare inpå sin avresa eller om det inte spelar någon roll?

Mitt visum börjar väl ändå inte gälla förrän jag kommer till USA...? Jag har inte haj på det här med visum asså, känner jag. Snart blir det Wipeout och Wallander. Får passa på att kolla på lite svenk tv nu när man kan. (Syftade på Wallander)...

Kommer troligen ha 100 frågor snart så vi ses nog på Facebook!?

01.23 För att ni är mina underbaringar

Hej! Jag har spenderat en mycket trevlig kväll hos Anna, Olivia och Emelie som fyllde 19 år idag. Ni är helt underbara, vi kollade på världens bästa finaler, Sävehof vann och sedan spelade vi bluffpoker för fulla muggar. Det var kul!

Jag har fått ett mejl från den nuvarande au pairen i den familjen som jag ska bo i. Hon hade gjort en sammanfattning på hela familjen och hon beskrev allt jättebra. Jag fick veta lite hur hennes vardag såg ut och jag är så sugen på att åka. Jag vill åka nu nu nu och bara uppleva allt. Samtidigt så vill jag inte lämna familj och underbara kompisar men jag tror verkligen att jag måste göra det här...

Imorgon måste jag och mamma sy klart min balklänning och fixa med lite andra saker. Jag ska försöka nu men jag har lite för mycket enegri just nu, känns lite som när jag fick reda på att jag fått min första match.. Till er som är ute i matching, var inte oroliga era matcher kommer och välj familj före ställe. Man kan inte bo i en familj bara för att de bor på ett bra ställe, du ska bo där ett år, du måste klicka med familjen.

Gud, jag tar snart studenten och på fredag åker jag tull Turkiet med min klass. <3 Tack Ida, Emelie, Anna och Olivia för en underbar kväll..



Puss på er pussgurkor!


Jag tror det blir bäst om alla väljer det de själva vill...

Kan blir lite smått irriterad på konkurrensen mellan organisationerna som erbjuder au pair jobb i USA. Jag åker själv med CC och vet att de inte alltid har haft det bästa ryktet. Men jag tycker inte heller det är ok för SI och STS att stänga ute au pairer som hade ätstörningar eller liknande tidigare i livet. (Detta har ingenting med mig att göra, jag har aldrig haft det). Jag tycker ändå inte att man borde bli portad från att åka när man är frisk.


Anledningen att jag valde att åka med CC var för att man inte behövde betala någonting innan man fått en familj. Jag beslutade mig ganska tidigt för att åka som au pair, och visste som sagt att jag kanske skulle kunna ångra mig innan jag fått en familj. Nu ångrar jag mig verkligen inte, detta är troligtvis något av det bästa jag kommer att göra. Men som sagt jag kände inte för att spendera några pengar på något som jag inte var säker på. Beslutet om att verkligen åka kom automatiskt under sökandet och matchingprocessen och nu är de det mest självklara. Jag är så sugen på att åka. Jag tycker också att Cultural Care AU pair Sweden gruppen på Facebook är kanon. Ett bra samlingsställde där gamla, nuvarande och blivande au pairer delar med sig av sina erfarenheter och sina frågor. Den andra orsaken till varför jag valde att åka med CC var för att de var snabbast med att ge mig en intervju. Jag anmälde mig till både CC och SI i början av december 2009. Jag ville vara ute i mycket god tid för att hitta en familj. Jag fick en tid med CC den 7 december men jag fick en tid med SI den 24 februari. Med facit i hand är jag väldigt glad att jag valde CC eftersom jag redan i slutet av januari hittade min familj. Jag kan inte fått någon bättre och är väldigt glad idag att min resa är 5 juli.


Jag vet att man kan se ganska ofta folk som upplyser att de är i rematch, men jag upplever också att man inte alltid kan skylla på CC. Jag vet inte grunden till rematchen och kan därför inte uttala mig om det, ibland är det säkert så att familjen inte var lämpad till den au pairen, kanske inte lämpad till någon au pair. Ibland är det säkert så att au pairen inte riktigt fått det så han/hon har tänkt sig och blir besviken genom det och ledsen, familjen känner sig svikna att au pairen inte trivs. Huruvida CC sköter sig i USA när det gäller rematches kanske endast de som varit i rematches uttala sig om, jag tror inte rykten är lämpligt i detta fall då det finns folk som säkert fått det superbra och de som fått återvända hem till Sverige igen.


Jag tror inte helt enkelt att gräset är grönare på andra sidan och jag tycker själv att man ska få välja den organisation som känns bäst. Jag menar inte att klanka ner på någon annan organisation, men jag kan känna att man inte ska lita på alla rykten som hörs utan själv uppleva det någon gång. Folk som bara skriver skit har säkert inte det bästa perspektivet heller.


Slutligen om man inte har fullständigt rätt statistik tycker jag att man ska vara tyst, för att vilseleda folk med felaktig statisk finns det ingen anledning till. Detta är inte riktat till någon speciellt person utan hoppas att i framtiden kunna ha en bättre relation mellan organisationerna och istället ha en positiv inställning.


Detta inlägg är inte riktigt mot någon speciell! Ingen ska ta någonting personligt!


22.46 Skatteverket har kontroll. ?

Jag rinde till skatteverket idag för att beställa ett personbevis 120. Han visste knappt var de var, vi är hur många au pairer som helst som åker varje år, detta kan knappast vara någonting nytt? Men JA, det är ju Sverige så är jag förvånad NEJ!

Till någon tjej hade de tydligen sagt till henne att hon måste utvandra. Ett skämt!


21.07 Ibland undrar jag faktiskt.

Jag vet att jag inte bara ska lägga det här på Cultural Care, men jag kan blir lite frustrerad ibland när man försöker uppdatera dem om saker som händer och de ändå inte lyssnar.


Jag har berättat att jag både ska åka till Turkiet och att jag kommer ta studenten den 26 maj. Jag kommer dessutom att åka ner till Bryssel för att kunna vara med på min kompis student. Jag åker till USA den 5 juli. Jag kommer hem från Bryssel den 4 juli. Jag vet själv att det är riskabelt att resa så tätt inpå USA-resan men det kommer att lösa sig. Jag kommer vara i Stockholm och träffa min värdfamiljen 27-28 juni. Jag tänkte då fixa mitt visum den 29 juni och CC sa att det gick jättebra. Men de nämnde inte att de behåller passet under några dagar. Hur kan CC godkänna att jag gör mitt visum den 29 juni när jag måste ha det den 30? Jag kan blir lite irriterad att man hela tiden måste dubbeltänka allting själv. Det känns som de skickar iväg folk väldigt ofta och de borde veta bättre. Det känns som man hela tiden är på sin vakt och om inte varje bokstav och siffra stämmer får man fullständigt panik!? Speciellt när det gäller den mest galna landet på andra sidan jorden? Jag skulle kunna göra ett provisoriskt pass, men det kostar typ 1000 kronor så det är jag inte så sugen på heller?!


Men ja, det var en liten som sak lätt kommer att kunna åtgärda, det är bara för mig att byta tid. Det jobbiga är att jag behöver åka upp till Stockholm ytterligare en gång (jag ska ju redan åka upp två gånger innan jag åker till USA). Men det får väl helt enkelt gå. Jag hoppas att jag är i USA om två månader och tänker tillbaka på allting och inser att det verkligen är värt det.


09.19 Måste nog skynda mig lilte

Hej! Idag är det två månader kvar till jag åker. Jag är så glad och dagarna går så fort, liksom måndag-fredag. Jag undrar vad veckrona tar vägen. Jag fick min familj för över tre månader sedan, när det var 5 månader kvar tyckte jag att det var ganska länge, men nu? haha! Baggis! Det är 9 dagar kvar till Turkiet.

Nu ska jag gå upp och käka nybakat bröd till frukost. Pappa kom precis hem från bageriet. <3



Idag är det skola mellan 10-12

23.00 Att säga godnatt.

Jag tror jag kommer sakna att säga godnatt till familjen när jag är i USA. Det är något som jag alltid gör. Självklart kommer jag sakna annat också, men speciellt godnatten. Min mamma är inte hemma idag så det var typ därför jag kom på det nu, får väl gå ut och säga godnatt till pappa och Jonathan i alla fall. =)
Puss

Utkast: Maj 4, 2010

Hej! Marie (klicka så kommer du till hennes blogg) hade gjort en skitbra lista. Jag tog den och hoppas att det är ok för henne!

- Fixa ett VISAkort.
- Boka hälsoundersökning.
- Boka tandläkartid. 
- Fixa alla visumpapper.
- Möte på amerikanska ambassaden för att få visum
- Betala för visumet på banken.
- Betala fakturan jag fått från CC (försäkring, flygbiljetter, deposition etc.)
- Köpa en ny resväska.
- Köpa en adapter.

- Fixa internationellt körkort.
- Skicka in ett utdrag av polisregister.
- Skicka in mina gymnasiebetyg.
- Skicka in det lila personlighetstestet
- Köpa en ny almanacka för 2010/2011. Jag tänkte beställa en egen på den här hemsidan! (klicka för att komma till hemsidan)
- Fixa något sådant 120 personbevis

- Köpa present till mina värdföräldrar.
- Köpa present till barnen.


22.17 Österrike. =)

Hej! Jag mailar mycket med de tjejen från Österrike. Sandra heter hon, hon är jättetrevlig. Vi skickar nästan två mail om dagen till varandra. Det känns som det nästan inte finns något mer att prata om en å andra sidan flyter allt på! Jag tror jag kommer få roligt med henne! Roligt också att hon bor så nära mig.

Jag köpte converse idag. Yippi! Mamma betalde dem, undra om hon drar det från mitt konto, återstår att se. Hhaa! Det är så skönt att shoppa med mamma! Hon pratade om att sätta in pengar under tiden jag är i USA, det gillar jag!

=) Puss på er!

22,06 USA om två månader

Jag är så glad att jag ska åka. Jag åker om två månader till Boston. Nu tänkte jag nog titta på en film innan jag ska sova. Jag njuter varje gång jag umgås med mina kompisar och med familjen. Det är dags snart.
Jag undrar hur mycket packning man får ha med mig till USA? Någon som vet?

13.11 Jag hoppas, vill och tror..

Hej! Jag tog en riktig sovmorgon idag, man vet ju aldrig när nästa kommer. =) Jag håller just nu på att hjälpa mamma att sy min balklänning, det är inte långt kvar till 12:e maj. Idag tänkte jag nog också börja på min historia uppgift vilket kommer vara det sista jag gör på POLHEMSGYMNASIET ever. =)

I veckan köpte jag en reseaddapter, den är mycket praktisk. Jag vet inte om den kommer att komma till användning men jag tror det är bra att ha ifall. Kom på att de inte har 230 V i uttagen i USA att de bara kör på hälften..? Kul att hårfönen kör på halva då! I-landproblem.

Kul att FB- Cultural Care Au pair Sweden finns. Det är många där som hittar varandra och pratar. Jag tycker det är kul att man delar med sig av varandras tankar och berättelser. Jag hoppas detta blir ett kanon år. Jag hoppas, vill och tror. ♥


Reseaddapter, Clas Ohlsson, 99 kronor...

RSS 2.0